Ψηφιακό μουσείο

ΕΚΘΕΣΗ «ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1821»

H  νέα μόνιμη ψηφιακή Έκθεση «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» με θέμα την Ελληνική Επανάσταση στην Πελοπόννησο, δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. -φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino– σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και φιλοξενείται μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο ιστορικός άξονας της έκθεσης αφορά στο σημαντικό ρόλο της Πελοποννήσου και των πόλεων της κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, καθώς και στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Συνδυάζοντας τη χρήση νέας τεχνολογίας με την αναπαράσταση ιστορικών πληροφοριών, η έκθεση παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η Έκθεση συνδυάζει φυσικά και ψηφιακά εκθέματα τρισδιάστατης απεικόνισης του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ’21, καθώς και του Έργου ΝΑΥΣ του Ιδρύματος Ευγενίδου, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στην ανάδειξη και τεκμηρίωση της ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής ιστορίας, μέσω ψηφιακών & VR εκθεμάτων, καθώς και 3D εκτυπώσεων, όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Τρέξε επάνω στα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821 Ο Aγώνας στη θάλασσα» . Επιπλέον, στην ΄Eκθεση φιλοξενείται πρωτότυπο περιεχόμενο από τις συλλογές της Costa Navarino και των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Στόχος της Έκθεσης είναι οι  επισκέπτες να ζήσουν τις σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και να κατανοήσουν τον καθοριστικό ρόλο, που έπαιξε η Πελοπόννησος στην έκβασή της.

 

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινά 9:00 – 19:00 (θερινό ωράριο) & 9:00 – 17:00 (χειμερινό ωράριο)

JOURNEY TO
FREEDOM, 1821
?>